Prawidłowo sporządzone receptury to klucz do sukcesu zyskownej restauracji!
Możesz powiedzieć „to skomplikowane, niepotrzebne, mniej więcej wiem ile kosztuje mnie produkcja moich dań”. Jednak zasada zarabiania w gastronomii jest banalnie prosta. Aby zarabiać, musisz liczyć.
Czy zastanawiałeś się kiedyś, na czym polega sukces McDonalds? Pozwól, że Ci podpowiemy.
Niezależnie od kraju, regionu, a nawet pracownika pracującego na zmianie, burgery z McDonalds zawsze smakują tak samo! Goście lokalu wiedzą, że zawsze otrzymają swój ulubiony posiłek dokładnie w takiej formie jak wcześniej, co sprawia, że chętniej wracają.
Ale to tylko jedna strona medalu. Drugą jest fakt, że sprzedają dokładnie te produkty, które dają im największy zysk. Zastanów się czy bez wahania Ty oraz Twoi kelnerzy wiecie, którą zupę należy sprzedać, aby zarobić najwięcej?
❓ Które z Twoich dań głównych daje Ci najwięcej złotych zysku?
❓ Jaki deser powinieneś promować, bo jest najrentowniejszy?
❓ Jak prowadzić sprzedaż eventów, aby produkować taniej?
Chętnie Cię tego nauczymy! Z nami zrozumiesz zasady kalkulacji i tworzenia receptur, a także standaryzacji pracy, które mają największy wpływ na Twój wynik finansowy!
Dlaczego właśnie ten kurs:
⭐ Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do prawidłowego sporządzania receptur finansowych.
⭐ Dowiesz się, w jaki sposób ująć ubytki produkcyjne w recepturach.
⭐ Nauczysz się jak prawidłowo obliczać ryczałt na produkty trudne do policzenia.
⭐ Zrozumiesz, jak opracować receptury w celu ustandaryzowania produkcji i osiągnięcia powtarzalności!
Dla kogo przeznaczony jest ten kurs?
✔ Szefów kuchni i ich zastępców
✔ Kucharzy
✔ Osób planujących objąć stanowisko szefa kuchni w lokalu gastronomicznym
✔ Managerów i właścicieli restauracji
Plan szkolenia „Tworzenie receptur :
🔸 Kalkulacja surowca (food cost) – teoretyczny i rzeczywisty
🔸 Rodzaje receptur gastronomicznych i ich zastosowanie
🔸 Tworzenie prawidłowej receptury – case study
🔸 Ubytek produkcyjny i jego ujęcie w recepturze
🔸 Ryczałt na produkty trudno policzalne
🔸 Standaryzacja procesów produkcyjnych
Dodatkowo załączamy BONUSY!
💥 BONUS 1: Tabela excel – 4 szablony receptur gastronomicznych
💥 BONUS 2: Tabela excel – obliczanie ubytku produkcyjnego
W skrócie:
- Ilość filmów 6
- Quizy 0
- Dostęp 30 dni
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 71
- Oceny Tak