Pakiet dwóch szkoleń, które są absolutnym MUST HAVE właścicieli, managerów i szefów kuchni lokalu gastronomicznego!
❓ Czy food cost, jego planowanie jak i kontrola przysparza Ci kłopoty?
❓ Nie wiesz jak skalkulować swoją kartę menu?
❓ Czy Twój lokal gastronomiczny generuje tyle zysku ile byś sobie życzył/a?
❓ Czy wyniki finansowe są dla Ciebie zadowalające?
❓ Czy masz wrażenie, że kolejne zmiany w menu nie przynoszą zamierzonego efektu?
❓ Czy zastanawiasz się gdzie popełniasz błąd, że sprzedaż nie wygląda tak jakbyś tego chciał/a?
Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami.
Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego i budowanie rentownego menu to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą wykonać kolejne kroki na drodze do maksymalizacji zysku i ograniczenia kosztów razem ze swoimi zespołami. Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób analizować powstałe straty i jakie procedury wdrożyć, aby je ograniczyć. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, procedur mających na celu redukcję kosztów personelu oraz zarządzania sprzedażą. To tego szeroko pojętą psychologię sprzedaży, gastrofizykę i normy prawne!
Dlaczego właśnie ten kurs:
⭐ Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do skutecznego prowadzenia lokalu gastronomicznego.
⭐ Dowiesz się, w jak analizować koszty prowadzenia lokalu gastronomicznego co da Ci poczucie pewności i możliwość zarządzania nimi!
⭐ Nauczysz się jak prawidłowo obliczać, analizować food cost oraz poznasz czynniki wpływające na jego wysokość!
⭐ Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wprowadzić duże, realne oszczędności do swojego lokalu!
⭐ Poznasz, zastosowania food costu dla weryfikacji rentowności śniadań, ofert weselnych, konferencji i nauczysz się zarządzać sprzedażą!
⭐ Zrozumiesz zasady działania i standaryzacji pracy, które mają największy wpływ na Twój wynik finansowy!
PLAN SZKOLENIA
🔸 Wprowadzenie do zarządzania kosztami lokalu gastronomicznego
🔸 Podział kosztów lokalu gastronomicznego
🔸 Analiza rentowności Twojej restauracji
🔸 Projektowanie zysku z karty menu
🔸 Ustalenie odpowiedniego food costu dla Twojego lokalu
🔸 Kalkulacja surowca (food cost) – teoretyczny i rzeczywisty”
🔸 Rodzaje receptur gastronomicznych i ich zastosowanie
🔸 Tworzenie prawidłowej receptury – case study
🔸 Ubytek produkcyjny i jego ujęcie w recepturze
🔸 Ryczałt na produkty trudno policzalne
🔸 Standaryzacja procesów produkcyjnych
🔸 Planowanie kosztów karty menu
🔸 Kształtowanie ceny sprzedaży
🔸 Food Cost – kalkulacja, analiza wyników, zastosowanie
🔸 Czynniki zaburzające rzeczywisty koszt surowca
🔸 Zasady prawidłowej inwentaryzacji
🔸 Receptura a straty w produkcji
🔸 Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom – elementy wpływające na koszty surowca
🔸 Beverage cost – teoretyczny i rzeczywisty
🔸 Czynniki wpływające na wysoki beverage cost
🔸 Kontrola kosztów w pracownicy – motywowanie do oszczędności
🔸 Formy konkurencji i ich zastosowanie w praktyce
🔸 Analiza rynku gastronomii w Polsce i preferencje konsumentów
🔸 Analiza możliwości technicznych w lokalu
🔸 Analiza raportów sprzedażowych i cykl życia produktu
🔸 Karta rozbioru produktu i jej zastosowanie
🔸 Projektowanie karty menu do druku – psychologia sprzedaży
🔸 Prawidłowy układ karty menu – triki sprzedażowe
🔸 Normy prawne w karcie menu
🔸 Koszty wynagrodzeń i koszty pracy – wydajność i efektywność
🔸 Standaryzacja pracy jako element zarządzania kosztami personelu
🔸 Zarządzanie sprzedażą wpływające na zysk firmy
🔸 Inżynieria menu i jej zastosowanie
Dodatkowo załączamy BONUSY w dwóch wersjach!
Jeśli korzystasz z oprogramowania Mac otrzymasz od nas szablony opracowane w Numbers. Dla posiadaczy systemu Windows opracowaliśmy szablony w plikach Excel!
💥 BONUS 1: Tabela excel – analiza kosztów lokalu gastronomicznego
💥 BONUS 2: Tabela excel – 4 szablony receptur gastronomicznych
💥 BONUS 3: Tabela excel – 2 szablony koktajli
💥 BONUS 4: Tabela excel – obliczanie ubytku produkcyjnego
💥 BONUS 5: Tabela excel – inżynieria menu do kalkulacji karty menu
W skrócie:
- Ilość filmów 37
- Quizy 0
- Dostęp 30 dni
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 117
- Oceny Tak