Pamiętasz, jak marzyłeś o restauracji, która da Ci wolność? W której to Ty będziesz decydował o tym, co produkujesz, kogo gościsz a wśród zespołu będzie panowała wspaniała atmosfera zaufania, koleżeństwa, lojalności i uczciwości? A gdy tylko będziesz chciał, to pojedziesz na wakacje, bo zespół sobie bez Ciebie poradzi? I wreszcie będziesz miał czas i pieniądze na realizowanie tylu swoich pomysłów…
Intencje miałeś/łaś dobre. Robiłeś/łaś wszystko, aby to miejsce pracy było „inne”. Ale ciągle coś nie działa, a aktualny obraz odbiega od Twojego wyobrażenia. Pracowni mają pretensje do Ciebie i do siebie wzajemnie. Masz wrażenie, że Twoje prośby i polecenia są ignorowane lub niedostateczne dobrze wykonywane. Najlepiej, gdybyś wszystko robił/a sam/a. Chciałeś tworzyć, robić coś nowego, być lepszym od swoich dotychczasowych szefów, chciałeś coś zmienić…
To nadal jest możliwe! Zarządzanie to proces – postępujący ku sukcesowi lub ku porażce. Bądź wygranym w gastro! Dowiedz się jak prawidłowo zarządzać, organizować pracę, podzielić obowiązki i je delegować a także stworzyć procedury, które usamodzielnią Twój zespół!
Nie ma złych zespołów. Najczęściej te “złe” nie są prawidłowo zarządzane.
Z przyjemnością udowodnimy, że młodzi ludzie na rynku pracy są ogromną siłą i potencjałem! Pod warunkiem, że się do nich odpowiednio podejdzie. Właśnie tego chcemy Cię nauczyć.
Dlaczego właśnie ten kurs:
⭐ Otrzymasz od nas szablony zakresów obowiązków na niemal wszystkie stanowiska w Twojej restauracji z omówieniem!
⭐ Dowiesz się, jakie elementy standaryzować, aby bez względu na to, który z pracowników wykonuje zadania uzyskiwać identyczne efekty pracy.
⭐ Nauczysz się jak wykorzystywać te narzędzia, aby mieć więcej wolnego czasu i uzyskać samodzielność pracy Twojego zespołu!
⭐ Dowiesz się, w jak utworzyć schemat organizacyjny oraz do czego on służy.
⭐ Nauczysz się jak prawidłowo komunikować się ze swoim zespołem, delegować zadania a także motywować pracowników do pracy!
⭐ Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wypracować dużą samodzielność w Twoim zespole.
⭐ Poznasz, zastosowanie i sposoby tworzenia standaryzacji pracy dla pracowników Sali i baru,
⭐ Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do zarządzania zespołem w gastronomii.
Dla kogo przeznaczony jest ten kurs?
✔ Managerów gastronomii i kierowników gastronomii
✔ Szefów kuchni i ich zastępców
✔ Właścicieli lokali gastronomicznych
✔ Osób planujących objąć stanowisko managerskie lub kierownicze w obiekcie gastronomicznym
PLAN SZKOLENIA
🔸 Wprowadzenie do zarządzania i organizacji pracy
🔸 Podstawowe funkcje zarządzania w restauracji
🔸 Rola managera i jego realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
🔸 Hierarchia i schemat organizacji pracowników
🔸 Zakresy obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
– Managera lokalu gastronomicznego
– Szefa Kuchni
– Kelnera
– Kucharza
– Barmana
🔸 Standaryzacja pracy działów sali i baru
🔸 Hierarchia służbowa;
🔸 Standaryzacja komunikacji;
🔸 Standaryzacja odprawy;
🔸 Standaryzacja telefonicznej;
🔸 Standaryzacja przyjmowania rezerwacji;
🔸 Standaryzacja sprzedaży;
🔸 Schematy sprzedażowe;
🔸 Receptury koktajli, kaw, napojów;
🔸 Manuale urządzeń;
🔸 Procedura otwarcia lokalu;
🔸 Procedura zamknięcia lokalu;
🔸 Checklisty poszczególnych obszarów restauracji;
🔸 Checklisty okresowe;
🔸 Standaryzacja procesów reklamacyjnych
🔸 Zarządzanie pokoleniem X, Y, Z – różnice pokoleniowe
🔸 Świadome budowania autorytetu w zespole
🔸 Kształtowanie relacji szef – zespół
🔸 Prawidłowa komunikacja w zespole restauracji
🔸 Przyczyny powstawania konfliktów w zespołach – koło i etapy problemów
🔸 Expose menedżera jako istotne narzędzie budowania autorytetu
🔸 Delegowanie zadań jako istotny czynnik rozwoju firmy
🔸 Delegowanie i budowanie zaangażowania zespołu
🔸 Motywowanie pracowników
🔸 Elastyczność w motywowaniu pracowników
Dodatkowo załączamy BONUSY!
💥 BONUS 1: Zakres obowiązków – manager gastronomii
💥 BONUS 2: Zakres obowiązków – szef kuchni
💥 BONUS 3: Zakres obowiązków – kierownik sali
💥 BONUS 4: Zakres obowiązków – kucharz
💥 BONUS 5: Zakres obowiązków – kelner
💥 BONUS 6: Zakres obowiązków – barman
💥 BONUS 7: Karta odprawy
💥 BONUS 8: Karta rezerwacji do 10 osób
💥 BONUS 9: Tabela up-selling
💥 BONUS 10: Tabela cross-selling
💥 BONUS 11: Checklista – procedura otwarcia
💥 BONUS 12: Checklista – procedura zamknięcia
💥 BONUS 13: Checklista – procedura poszczególnych obszarów
💥 BONUS 14: Przykładowy manual obsługi ekspresu
💥 BONUS 15: Określenie celu sprzedażowego na każdy dzień
💥 BONUS 16: Określenie celu sprzedażowego ze stolika
W skrócie:
- Ilość filmów 28
- Quizy 0
- Dostęp 30 dni
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 41
- Oceny Tak