“Kiedyś to było inaczej, to młode pokolenie nie nadaje się do pracy. Są roszczeniowi!”
Absolutnie na każdym szkoleniu słyszymy to zdanie, wypowiadane kilkanaście razy. Tylko czy aby na pewno problem leży w pracownikach?
❓ Może po prostu w Twojej firmie brak zasad, procedur, regulaminów?
❓ Czy pracownicy znają swój zakres obowiązków czy zakładasz, że powinni się domyślić co mają robić?
❓ Może kiedy zatrudniałeś pracowników, nie przedstawiłeś im swoich zasad?
❓ Może Twoi pracownicy są zdemotywowani, sądząc, że tylko na nich narzekasz i nigdy nie doceniasz?
❓ A może po prostu brakuje u Ciebie komunikacji lub jest ona nieprawidłowa?
Nie ma złych zespołów. Najczęściej te “złe” nie są prawidłowo zarządzane.
Z przyjemnością udowodnimy, że młodzi ludzie na rynku pracy są ogromną siłą i potencjałem! Pod warunkiem, że się do nich odpowiednio podejdzie. Właśnie tego chcemy Cię nauczyć.
Dlaczego właśnie ten kurs:
⭐ Otrzymasz od nas szablony zakresów obowiązków na niemal wszystkie stanowiska w Twojej restauracji z omówieniem!
⭐ Dowiesz się, w jak utworzyć schemat organizacyjny oraz do czego on służy.
⭐ Nauczysz się jak prawidłowo komunikować się ze swoim zespołem, delegować zadania a także motywować pracowników do pracy!
⭐ Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wypracować dużą samodzielność w Twoim zespole.
⭐ Poznasz, zastosowanie i sposoby tworzenia standaryzacji pracy dla pracowników sali i baru,
⭐ Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do zarządzania zespołem w gastronomii.
Dla kogo przeznaczony jest ten kurs?
✔ Managerów gastronomii i kierowników gastronomii
✔ Szefów kuchni i ich zastępców
✔ Właścicieli lokali gastronomicznych
✔ Osób planujących objąć stanowisko managerskie lub kierownicze w obiekcie gastronomicznym
PLAN SZKOLENIA
🔸 Wprowadzenie do zarządzania i organizacji pracy
🔸 Podstawowe funkcje zarządzania w restauracji
🔸 Rola managera i jego realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
🔸 Hierarchia i schemat organizacji pracowników
🔸 Zakresy obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
🔸 Standaryzacja pracy działów kuchni, baru i Sali
🔸 Zarządzanie pokoleniem X, Y, Z – różnice pokoleniowe
🔸 Świadome budowania autorytetu w zespole
🔸 Kształtowanie relacji szef – zespół
🔸 Prawidłowa komunikacja w zespole restauracji
🔸 Przyczyny powstawania konfliktów w zespołach – koło i etapy problemów
🔸 Expose menedżera jako istotne narzędzie budowania autorytet
🔸 Delegowanie zadań jako istotny czynnik rozwoju firmy
🔸 Delegowanie i budowanie zaangażowania zespołu
🔸 Motywowanie pracowników
🔸 Elastyczność w motywowaniu pracowników
Dodatkowo załączamy BONUSY!
💥 BONUS 1: Zakres obowiązków – manager gastronomii
💥 BONUS 2: Zakres obowiązków – szef kuchni
💥 BONUS 3: Zakres obowiązków – kierownik sali
💥 BONUS 4: Zakres obowiązków – kucharz
💥 BONUS 5: Zakres obowiązków – kelner
💥 BONUS 6: Zakres obowiązków – barmana
W skrócie:
- Ilość filmów 13
- Quizy 0
- Dostęp 30 dni
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 60
- Oceny Tak