Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami.
Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą wykonać kolejne kroki na drodze do maksymalizacji zysku i ograniczenia kosztów razem ze swoimi zespołami. Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób analizować powstałe straty i jakie procedury wdrożyć, aby je ograniczyć. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, procedur mających na celu redukcję kosztów personelu oraz zarządzania sprzedażą.
Dlaczego właśnie ten kurs:
⭐ Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do skutecznego prowadzenia lokalu gastronomicznego.
⭐ Dowiesz się, w jak analizować koszty prowadzenia lokalu gastronomicznego co da Ci poczucie pewności i możliwość zarządzania nimi!
⭐ Nauczysz się jak prawidłowo obliczać, analizować food cost oraz poznasz czynniki wpływające na jego wysokość!
⭐ Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wprowadzić duże, realne oszczędności do swojego lokalu!
⭐ Poznasz, zastosowania food costu dla weryfikacji rentowności śniadań, ofert weselnych, konferencji i nauczysz się zarządzać sprzedażą!
⭐ Zrozumiesz zasady działania i standaryzacji pracy, które mają największy wpływ na Twój wynik finansowy!
PLAN SZKOLENIA
🔸 Wprowadzenie do zarządzania kosztami lokalu gastronomicznego
🔸 Podział kosztów lokalu gastronomicznego
🔸 Analiza rentowności Twojej restauracji
🔸 Projektowanie zysku z karty menu
🔸 Ustalenie odpowiedniego food costu dla Twojego lokalu
🔸 Kalkulacja surowca (food cost) – teoretyczny i rzeczywisty
🔸 Rodzaje receptur gastronomicznych i ich zastosowanie
🔸 Tworzenie prawidłowej receptury – case study
🔸 Ubytek produkcyjny i jego ujęcie w recepturze
🔸 Ryczałt na produkty trudno policzalne
🔸 Standaryzacja procesów produkcyjnych
🔸 Planowanie kosztów karty menu
🔸 Kształtowanie ceny sprzedaży
🔸 Food Cost – kalkulacja, analiza wyników, zastosowanie
🔸 Czynniki zaburzające rzeczywisty koszt surowca
🔸 Zasady prawidłowej inwentaryzacji
🔸 Receptura a straty w produkcji
🔸 Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom – elementy wpływające na koszty surowca
🔸 Beverage cost – teoretyczny i rzeczywisty
🔸 Czynniki wpływające na wysoki beverage cost
🔸 Kontrola kosztów w pracownicy – motywowanie do oszczędności
🔸 Koszty wynagrodzeń i koszty pracy – wydajność i efektywność
🔸 Standaryzacja pracy jako element zarządzania kosztami personelu
🔸 Zarządzanie sprzedażą wpływające na zysk firmy
🔸 Inżynieria menu i jej zastosowanie
Dodatkowo załączamy BONUSY w dwóch wersjach!
Jeśli korzystasz z oprogramowania Mac otrzymasz od nas szablony opracowane w Numbers. Dla posiadaczy systemu Windows opracowaliśmy szablony w plikach Excel!
💥 BONUS 1: Tabela excel – analiza kosztów lokalu gastronomicznego
💥 BONUS 2: Tabela excel – 4 szablony receptur gastronomicznych
💥 BONUS 3: Tabela excel – 2 szablony koktajli
💥 BONUS 4: Tabela excel – obliczanie ubytku produkcyjnego
💥 BONUS 5: Tabela excel – inżynieria menu do kalkulacji karty menu
W skrócie:
- Ilość filmów 21
- Quizy 0
- Dostęp 30 dni
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 107
- Oceny Tak